«Παίζοντας με τον παππού Αριστοφάνη» || Παιδική θεατρική παράσταση

Οι ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ έρχονται στο NISI τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 στις 20:30 για να μας παρουσιάσουν τη διαδραστική παράσταση για παιδιά «Παίζοντας με τον Παππού Αριστοφάνη».
Μετά την μεγάλη επιτυχία του χειμώνα η ομάδα παρουσιάζει την παράσταση του Ντίνου Σπυρόπουλου σε σκηνοθεσία Ελένη Τσακάλου και το καλοκαίρι του 2023. Στο ρόλο του Αριστοφάνη ο Ντίνος Σπυρόπουλος.
Υπόθεση του έργου:
Ο αρχαίος σατιρικός ποιητής Αριστοφάνης διασχίζει τους αιώνες με τη βοήθεια της φαντασίας και παρουσιάζεται στα παιδιά στον χώρο του σχολείου τους. Αφού γνωριστούν ο ποιητής μαζί με τα παιδιά κάνουν ένα ταξίδι φαντασίας για να βρεθούν στην αρχαία Αθήνα. Ταξιδεύοντας στο παρελθόν σταματούν σε σημαντικές χρονιές για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα και φτάνουν στην αρχαία Αθήνα.Με ξεναγό τον Αριστοφάνη τα παιδιά μαθαίνουν για την εποχή που έζησε ο ποιητής.
Ο Αριστοφάνης προτείνει στα παιδιά κάτι εντελώς διαφορετικό. Να μην παρακολουθήσουν μια παράσταση σαν απλοί θεατές αλλά να γίνουν μέρος της και να παίξουν με την καθοδήγησή του, κάποια από τα έργα του στη σκηνή. Έτσι, τα παιδιά γίνονται οι ήρωες των έργων του ποιητή και ζουν μια διαφορετική θεατρική εμπειρία.
Τα παιδιά μπαίνουν στους ρόλους και παρουσιάζουν μαζί με τον Αριστοφάνη τη Λυσιστράτη, τον Πλούτο και την Ειρήνη.
Το έργο απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Σκοπός της παράστασης είναι να εισάγει τα παιδιά στην θεατρική διαδικασία με τρόπο ευχάριστο και κατανοητό και να γνωρίσουν τα έργα του Αριστοφάνη και την εποχή του.
ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Πολυχώρος NISI
Για πληροφορίες επικοινωνήστε εδώ 👇
☎️ +30 22380 31809
🔗 www.nisi.com.gr
📨 info@nisi.com.gr