Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Στην κόψη του Ξυραφιού»: Προβολή ντοκιμαντέρ

Ιούνιος 28, 2018 @ 9:00 μμ - 10:00 μμ

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 21.00 το NISI παρουσιάζει το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο Kung Fu με κεντρικό πρόσωπο τον δάσκαλο (SIFU) Κυριάκο Ελευθερίου. Μια συγκλονιστική βουτιά στο σώμα και στο πνεύμα που ξεκινάει με απλές ασκήσεις και κορυφώνεται στον ολοκληρωτικό αυτοέλεγχο.

Αξίζει να δει κανείς και να γνωρίσει τους ανθρώπους που, ενώ ζουν δίπλα μας, καταφέρνουν να γίνουν μύστες μέσα στο αγχωτικό αστικό τοπίο και ταυτόχρονα μας καλούν για να μοιραστούν μαζί μας αυτή τη γνώση και τη δεξιότητα. Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες αλλάζουν τη ζωή τους και τη σκέψη τους όταν αρχίζουν το Kung Fu που δεν είναι ένα απλό άθλημα, αλλά ένα Φιλοσοφικό κίνημα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

 

Ποιος είναι ο SIFU Κυριάκος Ελευθερίου;

Ο SIFU Ελευθερίου είναι ιδρυτής τoυ γυμναστικού και φιλοσοφικού ομίλου TΑΟ CLUB Χαλανδρίου, του Αττικού Ομίλου Πολεμικών Τεχνών.

Ταό στα κινέζικα είναι ο δρόμος και μεταφορικά ο δρόμος της ζωής, ένας δρόμος με πολλά παρακλάδια που για να διαλέξει κανείς το σωστό χρειάζεται να προηγηθεί μια φιλοσοφική ζύμωση. Ο Κυριάκος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Κύπρο. Το 1997 συνέβαλε στην ίδρυση της σημερινής Ελληνικής Ομοσπονδίας Kung Fu και ένα όνειρο του έγινε πραγματικότητα. Ο χρόνος δεν μπόρεσε να δαμάσει το ενδιαφέρον του για το άθλημα, μέσα από τη θέση του δασκάλου και μέσα από τη διοίκηση στην Ομοσπονδία δουλεύει με μόνο στόχο τη διάδοση της πολεμικής τέχνης, ώστε να γυμνάζει τα σώματα, να καλλιεργεί τις ψυχές, αλλά και να γεμίζει με όμορφα συναισθήματα τις καρδιές των μαθητών του

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Είναι ο αθλητής και χορευτής; Όχι συχνά. Κάποιες φορές όμως, μπορεί να μας μπερδέψει. Να μην ανιχνεύεται πλέον στην κίνηση του αυτό που την κάνει να φαίνεται τόσο δομημένη και τεχνική. Και ξάφνου ο ίδιος μεταμορφώνεται, αποκτάει τέτοια ρευστότητα, ώστε να μην διακρίνεται πλέον η προσπάθεια ούτε ο τετραγωνισμένος στόχος, ούτε το πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας ούτε καν η επιθυμία ενός μεταλλίου, και τότε μόνο τότε να γίνει ένας χορευτής. Μα ο χορός είναι μια στάση μόνο κι όχι προορισμός, γιατί κάποιες φορές ο αθλητής μπορεί να πάει πιο πέρα ακόμη. Να γίνει μύστης. Άραγε, τι έκρυβε μέσα της η αρχαία ελληνική φράση «νους υγιής εν σώματι υγιή»; Πως μέσα από τις επαναληπτικές κινήσεις του σώματος, μπορεί ο αθλητής να φτάσει στις κρυμμένες εσωτερικές γέφυρες που ενώνουν το σώμα με το νου του, και ποιο είναι το κλειδί για να τις ξεκλειδώσει; Και αν το κάνει τί θα καταφέρει; Ο μύστης-αθλητής πρέπει σε κάτι να μυηθεί και χρειάζεται γνώση να τον οδηγήσει ως εκεί. Να τον διδάξει απ’ το μηδέν πώς να λυγίζει με το σώμα του αυτό που είναι τελικά η αντίληψη του.

 

Συντελεστές:

Σενάριο-Σκηνoθεσία:Χρήστος Ν. Καρακάσης

Οργάνωση Παραγωγής: Βασιλική Κάππα

Αφήγηση: Μαρία Κάππα

Συνθέτης Πρωτότυπης Μουσικής: Δήμος Σταθούλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Ψαλτάκης

Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κάππα

Φωτογράφία: Χρήστος Ν. Καρακάσης

Φωτογραφία εκτός Ελλάδας: George Devon

Παραγωγός: Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα

Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Ιούνιος 28, 2018
Ώρα:
9:00 μμ - 10:00 μμ

Επικοινωνία

Πολυχώρος NISI
Θέση Άγιος Ιωάννης, παραλία Ραχών,Φθιώτιδα, Ελλάδα
Τηλ.: 22380 31809
Email: info@nisi.com.gr

Newsletter

Choose Language

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

© Copyright 2017 by Nisi - Handcrafted With by REDcom Creative Agency